dijous, 21 de novembre de 2013

consum col·laboratiu

Ahir vaig participar a la taula rodona de la xerrada sobre Consum Col·laboratiu que es feia a la Fàbrica del Sol, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus #EWWR. Hi vaig anar per parlar de la meva experiència com a usuària del Banc del Temps de Gràcia i del Banco del Tiempo – Prepárate. Es van parlar de moltíssimes iniciatives que existeixen per aconseguir tornar a un tipus de societat més humana, comunitària i on les persones tenim un valor real. Cadascú té alguna habilitat, una passió, destaca en alguna cosa, i disposem dels mitjans per poder compartir-ho amb altres persones. No us perdeu el blog Consumo Colaborativo i iniciatives com EatWith, Trip4real i Social Car, entre moltíssimes. Anteriorment, també he parlat en el meu blog sobre alguns d'aquests projectes, com en l'entrada més recent dedicada al Blog Action Day, enguany sobre Drets Humans. 


En quins projectes o iniciatives de consum col·laboratiu participeu? Espero que ho compartiu als comentaris perquè anant cap a aquest tipus de relacions tornarem a sentir que formem part d'una xarxa, d'una comunitat, d'un barri, d'un veïnat... amb valors, caliu, humanitat, amistat... i estarem lluitant contra la societat de l'excés i del consumisme desfermat que ens ha dut a les situacions de crisi que estem vivint i a un sistema de vida que estem veient que ja no funciona i que s'ha de renovar i reinventar. Hi sortim guanyant tots.

I com a directori de projectes de Consum Col·laboratiu a Espanya,...
aquest recull que presenten els del blog ja citat Consumo Colaborativo: cotxes, bicis, coworking, intercanvis, bancs del temps, experiències, allotjament, animals de companyia, microtasques i encàrrecs, educació, nens, gastronomia, aficions, serveis financers, artesania, llibres, etc. És impressionant i emocionant com tanta gent s'està movent en aquest sentit. Compartim-ho i  afegim-nos-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada