dimecres, 16 d’octubre de 2013

blog action day - drets humans


Avui participo al Blog Action Day (què és? Llegiu-ho aquí en anglès o en castellà) que enguany va dels Drets Humans. El hashtag a les xarxes socials és #BAD13. En la web, deixen una cita d'Eleanor Roosevelt a la Declaració Universal de Drets Humans que és la següent:

The world is made up of different cultures¿On, després de tot, comencen els drets humans universals? En els llocs petits, prop de casa; tan a prop i tan petits que no poden veure's en els mapes del món. No obstant això, són el món de la persona individual; el veïnat on viu; l'escola o universitat on estudia; la fàbrica, granja o oficina on treballa. Tals són els llocs on cada home, dona i nen busca igualtat de justícia, igualtat d'oportunitats, igualtat de dignitat sense discriminació. A menys que aquests drets hi signifiquin alguna cosa, tindran poc significat en cap altre lloc. Sense una acció ciutadana coordinada per fer que es respectin prop de casa, buscaríem en va el progrés en el món a major escala”.


Tot això lliga perfectament amb el gran moviment que estem vivint, perquè s'estan veient moltes iniciatives, organitzacions, persones, que estan fent coses per ajudar als altres. I està claríssim que des d'un mateix es poden fer “petits” canvis que provoquin GRANS canvis. Primer de tot, el canvi està en un mateix (adonant-te de moltes coses, revaloritzant, prioritzant, saber què es vol i cap a on es camina) i després, amb la transmissió d'aquesta energia als del teu voltant (sigui família, amics, veïns, companys de feina, persones que ens trobem cada dia), el canvi es transmet, s'expandeix i es maximitza.


I què podem fer cadascú de nosaltres?...
Cada u el que cregui que pot fer, el que sàpiga que vol fer. Ràpidament comparteixo un “truc” per saber què és el que podem o volem fer. Fa unes setmanes, vaig llegir en el blog de Paid to Exist que per conèixer la teva passió et preguntis “de què estaries parlant hores i hores i sense cansar-te?” La resposta és allò que és importantíssim per a tu, allò que et mou, la teva passió.


Per a mi, els darrers anys, ha sigut el món de la nutrició i la salut, l'aconseguir per a mi i per als del meu voltant proper, una alimentació natural que ens proporcioni una vida plena de salut i energia. Pas rere pas, he arribat fins aquí, vaig encetar aquest blog farà uns mesos i, ara, l'entorn s'ha ampliat, són persones de la meva comunitat/ciutat a qui brindo la meva ajuda perquè aconsegueixin els seus objectius en matèria d'alimentació, salut, nutrició i estils de vida. Tot això, com he dit, a través d'aquest blog i, també, a través de consultes d'assessorament dietètic i coaching nutricional


I ja quan vaig començar aquest blog, vaig dedicar una entrada (“excessos i compulsions que semblen normals”) per parlar precisament d'aquest canvi cap a la senzillesa, la naturalitat, la sostenibilitat, fent referència a tot d'àmbits de la nostra vida: alimentació, roba, objectes, la feina... El concepte que descriu molt bé aquest procés, aquest camí, és el minimalisme. A dia d'avui, segueixo seguint i participant en iniciatives com les que parlava en l'entrada citada i les que veureu a la dreta d'aquest blog (webs i blogs que m'agraden i segueixo), i vull tornar a incidir en la gran idea que han tingut els Bancs del Temps i les xarxes d'intercanvi de coneixements. A Barcelona n'hi ha moltes, a molts barris. Actualment participo també en el Banco de tiempo - Prepárate, el qual està ple de persones d'arreu d'Espanya amb ganes de canviar les coses i amb idees, coneixements i experiències diverses, que ofereixen el seu temps a d'altres per ajudar-los en allò que se'ls dóna bé, siguin les noves tecnologies, les teràpies, el coaching, els idiomes, i un llarg etcètera. La plataforma es defineix com a: 

<<Somos una red de intercambio de conocimientos y desarrollo de proyectos que emplea la moneda tiempo para recompensar el tiempo que los demás nos dedican.>>

Tornant al tema d'avui, els Drets Humans, i concloent novament amb la cita de Roosevelt: <<On comencen els drets humans universals? En els llocs petits, prop de casa.>> Doncs això mateix, fem-nos conscients de la gran importància que tenim cadascú de nosaltres per fer que les coses d'aquest món que no funcionen, que no ens agraden, progressivament vagin canviant i millorant.

Us convido a la zona de comentaris a compartir: iniciatives que per a vosaltres són importants, la vostra passió, la vostra feina de formigueta dia rere dia per aconseguir un nou món millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada