dilluns, 22 d’abril de 2013

la inconcebibilitat de l'entrepà

inconcebibilitat
f Qualitat d'inconcebible


L'entrepà ha passat de ser un producte que no he consumit des de fa uns sis o set anys a ser una realitat inconcebible. Des que vaig anar descobrint la mentida del pa i de les farines (especialment tot el que sigui blanc i refinat) i a mesura que els farcits dels quals se solen fer els entrepans han entrat, per a mi, en categories no alimentàries (qualsevol producte animal, qualsevol lacti, qualsevol cosa ensucrada, i un llarg etcètera), no puc ni tan sols concebre el concepte entrepà, aquest “aliment” tan consumit arreu, sobrevalorat i feliçment ingerit per milions de persones. Quan veig entrepans -particularment els típics anodins formats per dos trossos de pa i un tros de pernil-salat-que-ha-sortit-d'un-plàstic-envasat-al-buit- se'm posa la cara del personatge d'aquí sota:

Scorn
Aquest tema dóna per un tractat sencer. Avui només deixaré el tema obert i encetat. Quina és la mentida que em refereixo?...
El que, en general, es menja en l'actualitat com a pa s'hauria d'eliminar de la faç de la terra, perquè és una transformació processada sense cap nutrient i, al contrari, de vegades ple de productes que lluny estan d'aportar res beneficiós al nostre organisme. Us recomano aquest article esfereïdor, però ben real: “Com el teu pa pot estar matant”.


I això no només passa amb el pa. Passa amb tantes i tantes coses que es consumeixen cada dia. “Aliments” que poso entre cometes perquè disten de ser-ho. Per definició, un aliment és una <<substància que proporciona als éssers vius energia, primeres matèries i els composts químics indispensables per al bon funcionament o la regulació dels mecanismes vitals>> i, malauradament, molts dels productes que es consumeixen estan transformats, processats, desprovistos de les qualitats nutricionals i infestats de productes nocius per a la salut. Quins? Carns, peixos, pastes, cereals comercials, llets i iogurts, menjars preparats i envasats, la llista és quasi infinita.

[Molt divertida la cara del personatge quan menja un entrepà de xoriço amb xocolata: “Bocadillo de chorizo con chocolate”]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada