dijous, 11 d’abril de 2013

excessos i compulsions que semblen normals

Cakes in ParisAllò que semblen actituds normals, moltes vegades amaguen conductes alterades. Ahir, a “còctel de mort prematura”, ho vèiem pel que fa les conductes alimentàries. Avui, vull fer quatre pinzellades sobre excessos en altres esferes de la vida de les persones.


Entren aquí les compres compulsives (roba i accessoris, cosmètics i perfums, objectes inútils), beure com a esponges en àpats familiars o en trobades amb amics, fumar com a xemeneies, treballar de manera malaltissa sense reflexionar-hi ni sobre el que s'està descurant per tenir aquesta conducta, etc.

Advoco per...
una filosofia de vida oposada als excessos i una vida més minimalista i sostenible: en el menjar -vegà, amb molts aliments crus, no processat, natural-, en la roba i objectes -intercanviant allò que no es fa servir per coses de necessitat, com en mercats o webs d'intercanvi o creant un mateix, reciclant i reutilitzant, a la feina -fent allò que realment a un li agrada, encara que suposi tenir uns ingressos econòmics menors, però formant part de grans iniciatives com el Banc del Temps, AureaSocial, BarcelonActua i altres-. Tots aquests enllaços són webs que segueixo i que m'inspiren dia a dia. Tots aquests i alguns més, com el de Por el Despertar, estan en el lateral d'aquest bloc.


Espero que aquestes reflexions també us hagin inspirat a vosaltres i que pugueu gaudir dels recursos que us he proporcionat igual com ho faig jo. I també, espero comentaris que tingueu, que m'il·lumineu amb les vostres idees i propostes per combatre les nocives i arrelades creences.

Més entrades relacionades amb les reflexions d'avui:
--”excessos i compulsions que semblen normals” (aquesta entrada)

[Per llegir més, Stuart Bradford, a "Out of control: a true story of binge eating" al New York Times]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada