dijous, 4 d’abril de 2013

burrito japonès

Fa uns dies que hem fet un descobriment que ens ha deixat ben sorpresos i satisfets. Com no se m'havia acudit abans? És tan senzill com fer una amanida de cigrons i alvocat amb salsa de soja i una mica de sèsam acabat de torrar i embolcallar-la d'alga nori! És com un burrito mexicà, però amb tocs japonesos: sèsam, tamari, nori.


I nutricionalment no és gens menyspreable, ben al contrari. Tenim les fulles verdes de l'enciam (recordeu? vitamina C, clorofil·la, fibra, proteïna), els cigrons (bona font de proteïnes vegetals i fibra), l'alvocat (greixos, proteïnes i fibra molt saludables), el sèsam (també àcids grassos, proteïnes i calci), el tamari (aliment fermentat que aporta vitamines del grup B, proteïnes i sodi) i l'alga nori (també font de proteïnes, vitamines i minerals com iode, ferro, calci...).

Total, un plat complet que ens aporta unes 300 Kcal, amb 23 g de carbohidrats (dels quals 12 g són fibra), 10 g de proteïna i 19 g de greixos. Ara que bé el bon temps i vénen molt de gust els plats frescos, aquest té punts per convertir-se en un de recurrent. Encara que no exactament igual, perquè cada ingredient pot ser canviat per un altre d'equivalent al gust de cadascú, com explicava l'altre dia a "bon profit, és primavera!".

A continuació, us deixo la recepta tal i com la vaig fer ahir:

Burrito japonès d'alvocat i cigrons
(1 persona)

Ingredients:
-1 tassa d'enciam
-1/4 tassa de cigrons (bullits)
-1/2 alvocat
-Uns tallets de cogombre
-1 cda de tamari
-1 cda de sèsam torrat
-1 làmina d'alga nori

Preparació:...

-Es posa la làmina d'alga nori estesa i a sobre s'hi van posant els ingredients com si es fes una amanida. Els cigrons es poden posar aixafats i l'alvocat es pot tallar a làmines fines.
-S'enrotlla la làmina de nori al voltant de l'amanida fins tenir la forma cilíndrica i tancada. Es pot tallar per la meitat, amb un ganivet ben afilat, per facilitar a l'hora de menjar.

Espero que compartiu les vostres receptes originals, els tocs personals que donen als vostres plats un aire únic o qualsevol consideració que tingueu sobre aquest plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada