dimarts, 19 de març de 2013

el músic vegà


musical instrumentNo, no us explicaré res sobre un músic vegà (home que toqui música i sigui vegà). No, el que us vull explicar tracta d'un altre “músic” i el relat fa així...

Si tens un aniversari i vols fer un pastís amb uns paràmetres vegans i uns objectius energètics et pot sortir un pastís de plàtan i coco com el següent (extret, adaptat i modificat de Pangalicious):

Base: farina de blat sarraí, una miqueta de bicarbonat, canyella i aigua. Barregeu-ho fins obtenir una consistència de massa, esteneu-la i al fiqueu-la al forn (amb una forma, per exemple, de cor, heart shaped una altra vegada), fins que quedi feta, com si fos una galeta. Es deixa refredar.

Massa o farcit:...

en un processador d'aliments s'hi barregen plàtan, pera, coco ratllat, nous, proteïna de pèsol, suc de llimona i gingebre mòlt. Queda una textura molt cremosa. Es fica a la nevera i es deixa perquè agafi una consistència més ferma.


Cobertura: en una paella es torren ametlles, nous i sèsam. Es reserva i s'hi afegeixen també unes quantes baies de Goji, rehidratades.


Per muntar el pastís, sobre la galeta s'hi posa la massa cremosa de plàtan i coco i es decora amb la cobertura de fruits secs. Queda ben acolorit!


I ara tornem al moment aniversari, toquen les postres, surt el pastís. “Per molts anys!”, bufada d'espelmes. Per acompanyar-ho, se m'acut que un xarrupet de Moscatell hi anirà bé. I aleshores és quan veig l'estampa, quan hi veig clar, m'he trobat amb una nova evidència inadvertida: són unes postres de músic fetes en pastís i veganitzades!

Us convido que compartiu alguna recepta divertida que tingueu, transformacions de plats clàssics en versions més sanes o sense algun dels ingredients clau, però no per això menys saborosos.

[Nota final: si no he posat mesures ni ingredients exactes és perquè no segueixo les receptes al peu de la lletra, sinó que m'hi inspiro. Els més porucs, teniu l'enllaç.]

1 comentari:

  1. Us deixo els comentaris generats al Facebook:

    FB: http://www.youtube.com/watch?v=Jy2my_diH6A
    musica bona i cuina vegana, que més vols.

    Estela Bayarri: L'has clavat, FB! #cuinavegana #blackmetal

    ResponElimina